jueves, 17 de marzo de 2011

1) Explica què és un terratrèmol.

resulta de l'alliberament brusc d'energia acumulada pels desplaçaments i les friccions de les diferents plaques de l'escorça terrestre (fenòmens reagrupats sota el nom deplaques tectóniques ).Els més estranys són els sismes deguts a l'activitat volcànica o d'origen artificial (explosions per exemple).
1b) Adjunta una imatge que expliqui com es produeix un terratrèmol.


1c) Què és una placa tectònica i què és una falla geològica? Troba'n imatges
que no siguin de la wikipedia
.Una placa tectònica és una de les parts mòbils que formen la capa més superficial de la Terra

Una falla és una fractura de l’escorça terrestre al llarg de la qual s’ha produït un desplaçament relatiu dels dos blocs o compartiments en què queda dividida la roca afectada.


2) Com es mesura la intensitat dels terratrèmols?
es mesuren amb un aparell anomenat sismògraf i amb l'escala de Richter
3) Què és l'epicentre d'un terratrèmol?
L' epicentre d'un terratrèmol és el punt a la superfície de la Terra que està directament a sobre del hipocentre o focus
4) Què és un tsunami?
és una sèrie d'ones massives que poden tenir lloc després d'un terratrèmol, activitat volcànica , esllavissaments submarins, impactes de meteorits en el mar, o fins i tot grans trossos d'illa esllavissant-se al mar
5) Busca imatges de les catàstrofes causades pel tsunami del passat dia 11 de març al Japó.

6) Llegeix l'article sobre el terratrèmol i fes-ne un resum d'unes cinc línies

El Big One es el nom que els cientifics han donat al terratremol.Científics expliquenque l'escorçaterrestre, o capa exterior, es compon de lloses massiva de plaquesCallender roca. Aquestesplaques, que carl ser tan gran com un continent o tan petitcom una ciutat, estan en constants moviment. Fer els codis de construcció mésresistent és una manera de limitar els danys. En obligar els constructors a utilitzarmaterials més segurs i mètodes de construcció, gran part dels danys causats pelsterratrèmols es poden prevenir. Els propietaris poden fer les seves llars més segursdurant un terratrèmol, assegurant escalfadors d'aigua, portes d'armaris, i les línies de gas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario